Traumaverwerking  "de Doorgang"
Holistische EMDR therapie

Mijn persoonlijke Blog

Leuk dat je komt lezen op mijn persoonlijke blog.

Ik probeer hier mijn gedachten, of wat mij bezig houd op te schrijven. Nieuwe maan! 

Reinig ik mijn lichaam en mijn gedachten. 

Laat maar komen, laat maar gaan. 

 Omarm ik de warmte van mijn rituele meditatie. 

Laat maar komen, laat maar gaan. 

Mijn gedachten manifesten mijn verlangen. 

Ik laat ze komen. ik laat ze gaan.

Uitnodigend. Ik spoel mij overvloedig  af in de regen van de nieuwe maan. 

Ik laat het gaan. Wit licht

Gisteren vroeg iemand aan mij of ik mijn oliën ook bij me had, ze had zo'n last van nachtmerries en veel drukte in haar hoofd. Ik gaf aan geen olie bij me te hebben, maar ik misschien wel een oefening met haar kon doen.

Ik zette haar in het midden van de kamer op een stoel en ging achter haar staan, legde mijn handen boven haar hoofd en deed met haar een visualisatie oefening. Haar boze gedachten mocht ze met uitademen loslaten, terwijl ik haar positieve gedachten deed toezenden.

Daarna heb ik haar laten visualiseren dat zij een helder witte licht bol in haar hooft heeft, dit is haar veilige plekje waar zij altijd naar toe mag gaan wanneer zij in een nachtmerrie zit. 

Mijn handen werden warm. Mijn armen en mijn lichaam werden loodzwaar tijdens deze sessie.

Zij benoemde naar mij dat haar hoofd heel zwaar werd en naderhand heel licht.

Waar dit vandaan kwam weet ik niet, nog nooit gedaan en was voor het eerst dat ik dit deed.

Collega vertelde me, dat ik open stond voor een boodschap tussen hemel en aarde, de cosmos en dat ik op dat moment niets anders was dan een doorgeefluik voor haar.

Na de sessie, moest ik flink mijn handen wassen..

Een mooie ervaring! 


Volle maan, bloed maan

Wat een genot was de volle maan gisteren.  De grote volle maan, wat ook nog een bloedmaan was, straalde vol met haar energie naar de aarde. 

Emotioneel had ik hier al enkel dagen last van, kon het niet verwoorden maar wist dat het van de energie van de bloedmaan vandaag kwam. 

Op de dag zelf, begon ik al op tijd te manifesten. 

Een kaartje leggen met mijn intenties. 

Heerlijke etherische oliën uit gependeld 

En de kracht van edelstenen mogen ontvangen. 

Dit alles onder mijn noemer om te mogen reinigen.. 

Al mijn loslaat gedachten en intenties die ik in werk wil zetten deze periode, opgeschreven op een mooi, blauw papier.. 

S middags het blad verbrand.. Wat een emotie liet hier bij los.. 

De olie had ik in een glazen pot met water gedaan, deze heeft heerlijk buiten gestaan vannacht, in het licht van de maan. Hierdoor een heerlijke en krachtige maan water gemaakt met reinigende oliën erin, die ik vanochtend heb gebruikt met het douchen. Terwijl ik mij hiermee afspoelde, liet mijn intentie als een mantra uit mijn lichaam ontsnappen. 

In de avond hebben we, mijn vrouw, mijn jongste dochter, ik en een goede kennis, samen een volle maan manifest gehouden. Kaartje trekken, bespreken wat voor gevoel hierbij kwam kijken, oliën gependeld en veel gelachen maar ook mogen  huilen.

Naderhand nog een heerlijke sauna ronde en uiteindelijk heb ik de volle maan manifest afgesloten met een duik in het ijskoude zwembadwater. 

Dankbaar om dit weer zo te mogen beleven.. 


Bosbaden op blote voeten

zoals beschreven hier op de site doe ik aan bosbaden. 

Vandaag hier weer tijd voor gemaakt en nu heerlijk op mijn blote voeten. Het weer is goed en de aarde is redelijk droog. 

Tijdens de wandeling voelde ik de verschillen in tempratuur van de aarde aan mijn voeten, net als de structuur, het gras of zand of de stokje (ja die ook). 

Tijdens de wandeling werd ik geleid naar een plek in het bos. iets of iemand duwde, leidde mij naar een open plek in het bos. 

Deze plek was zo rustig, stil en magisch dat het als een warm welkom was en voelde heerlijk. 

Aan de rand van deze plek stond een boom waar ik naar toe "moest" Ik heb deze boom gevoeld en gevraagd of ik toestemming kreeg om hem te omarmen. Dit heb ik gedaan en heb hierbij mijn ogen gesloten en mij afgestemd op de energie van de boom. Het voelen van de energie van een boom was al een hele tijd een wens van mij.

Zo heb ik ongeveer 5 minuten gestaan denk ik. Er ging in die tijd een gevoel door mij heen alsof ik lift stond, die heel snel naar beneden zoefde. Een heerlijk rustgevend gevoel kwam in mij naar boven.

Naderhand ben ik met mijn rug tegen de boom gaan staan en hierdoor kreeg ik helder en licht gevoel in mijn lichaam. zo fijn.. 

Later liep ik iets wat verdwaasd  weer terug naar het pad vanwaar ik was gekomen. Bij het pad aangekomen kreeg ik een warm gevoel vanuit mijn voeten, benen door mijn lichaam heen en dit voelde zo goed en heerlijk. 

Op de weg naar mijn auto terug vloog er de hele tijd een witte vlinder om mij heen...Geniet en leef 


Geniet en leef, iets wat wij vaak in onze drukke en gejaagde tijd niet meer doen. 

We zeggen dat we genieten, maar waar genieten we dan nog van? Laten zien hoe goed wij zijn ten opzichte van de buren? 

Hoeveel likes onze post op de social media krijgt? Is dat genieten? En leef? Hoe doen we dat? Iedere dag opstaan, naar werk en weer naar huis en op bed? Is dat leef?? 

Geniet en leef.. Dat heb ik dat weer mogen ervaren, ik "maak" mijn  eigen geniet momenten.. Vandaag weer een blote voeten wandeling gemaakt, heerlijk door het bos. Genieten van alles wat je ziet, hoort, voelt en ruikt. Als ik hier van geniet dan heb ik het gevoel dat ik leef.

Al deze indrukken laat ik op mij inwerken en mogen bij mij binnenkomen. Opvallend, als je goed luistert, hoor je niets, niets dan stilte.. En achter die stilte die je hoort, hoor je de geluiden van je "zijn"

je energie om je heen, je eigen ik. Je komt rust. 

Dat is dan genieten en gelijk weet je weer dat je leeft.  Leef met al je zintuigen en geniet hiervan. Wat is er dan heerlijker om. Na zo'n wandeling een verfrissende duik in koud water te maken.

 Blij dat ik een zwembad achter thuis staan heb, waar ik lekker met mijn blote kont in kan duiken.. En dat maakt alles... Geniet en leef.De ree.

Zullen we vandaag een blote voetenwandeling gaan maken Diana? ga je mee. 

Dit wil Diana (mijn vrouw) wel. 

Het is bijzonder, aangezien ze voor het eerst mee gaat met de blote voeten wandeling. 

Besloten wordt om na het avond eten even te gaan wandelen. 

Het was vandaag ideaal weer geweest om te wandelen, veel regen en weinig zonneschijn. 

Maar dat mocht de pret niet drukken en juist doordat de boden zo nat was, voelde de aarde heerlijk onder onze voeten. 

In begin praten we veel met elkaar, maar dit werd als snel minder en genoten we in stilte van het bos. 

Om alle geluiden, geuren en windvlagen heerlijk aan ons voorbij te laten komen, genoten wij zo op eigen wijze van de natuur. 

Op een driesprong, vroegen we ons af welke kant we op zouden gaan, totdat we een ree zagen lopen en het bos. heel even liep het dier voor ons uit, alsof hij ons de weg aangaf, welke kant wij uit zouden moeten gaan. 

We volgende de ree, totdat hij uit zicht was. 

Thuis gekomen was ik nieuwsgierig wat dit krachtdier mij of ons zou willen vertellen. 

ik citeer:

Ree

Zachtmoedigheid, realisatie, zielskracht Als bewoner van het woud leidt de ree je binnen in je innerlijke woud en als de tijd rijp is, ook weer op de juiste weg naar huis. Het innerlijke woud staat voor inwijding, onderzoek en het vinden van je kracht. Ze brengt de fijne krachten van het hart, zoals liefde, vrede, vertrouwen, onschuld, reinheid, medegevoel, vergeving en laat je zien hoe je ze tot uitdrukking kunt brengen en volgen. De donkere kant: De ree staat voor schuwheid, schrikachtigheid, naïviteit, angstigheid, slachtofferrol, opgejaagd worden of je opgejaagd voelen, zelfmedelijden, nachtmerries, hulpeloosheid, het gevoel onbeschermd te zijn en je niet verstaanbaar te kunnen maken.

Het innerlijke woud staat voor inwijding, onderzoek en het vinden van je kracht... hoe mooi en kloppend dit is.
Aura reiniging. 

Gisteren bij mij zelf een aura reiniging gedaan. Vooraf eerst heerlijk gemediteerd, waarna ik met mijn pendel meerdere oliën heb mogen uitkiezen, om mij hier mee in smeren. Hierdoor kreeg ik al een geruststellend gevoel over mij heen en liet mij meevoeren doordat ik de elementen van de natuur mocht voelen over mijn huid. Ook de wetenschap dat mijn gidsen in mijn nabijheid waren, stelden mij gerust. 

Nadat ik mijn olie sessie had afgerond, ben ik begonnen met het reinigen van mijn aura. Weleens waar deed ik dit met witte salie wierook, maar was het effect er niet minder om. Al de negatieve energie, wat zich aan mijn aura had gekleefd heb ik mogen loslaten. Echter werden mijn armen tijdens de sessie lood en lood zwaar, maar kon dit niet plaatsen. Hier zit dus nog werk in. 

Het vervolg van mijn reiniging was zeer gelukkig makend en gaf een opgeruimd gevoel. Later deed mij beseffen waarom mijn armen zo zwaar aan voelde. Vorige week heb ik, jammerlijk genoeg, een cliënte moeten fixeren op de vloer omdat zij zo boos en door het dolle heen was, dat fixeren de enige manier was tot kalmeren van haar. 

Hierbij heb ik fluisterend met haar gepraat en uiteindelijk mijn hand op haar hoofd kunnen leggen, waarnaar haar ontlading kwam in het huilen als een klein meisje.  Doordat ik haar energie heb overgenomen, is dit waarschijnlijk lichamelijk in mijn armen gaan zitten. 

Door deze bewustwording kan ik mij hier weer op focussen  en mag ik me nog ontdoen van haar energie.     

Hoe dicht bij de natuur.  


Hoe dicht kan ik bij de natuur zijn.

Terwijl ik in onze sauna zit, geniet ik van de warmte wat over mijn  lichaam neerdaalt als een heerlijke deken.


Na de sauna koel ik mij af in het ijskoude water van onze "hot" tube. 

Nadat ik eerst een gat in het ijs heb moeten maken, wat op het water ligt, laat ik mijn bezwete en warme lichaam, langzaam zakken in het ijskoude water.


Door het ijskoude water,  stokt mijn adem en probeer ik dit te regelen door mij te focussen op mijn ademhaling. Hierdoor voelt het alsof ik in een meditatie kom. 


Langzaam dringt de ijzige kou van het water mijn lichaam binnen. Mijn huid begint te tintelen. 

Na enkele minuten stap ik het water uit. 

Ik droog me af, blijf nog even zitten in de buitenlucht om zo te kunnen genieten. 

Van de wind die mijn koude lichaam streelt. 

In huis verneem ik nog steeds de tintelende frisheid op mijn lichaam.


Wanneer ik met mijn koude, naakte lichaam ons bed instap, mag ik de warmte ontvangen. 

Kon ik nog dichter bij de natuur zijn?