Traumaverwerking  "de Doorgang"
Holistische EMDR therapie
lichtwerker wat is een lichtwerker

Wat is een lichtwerker


Een lichtwerker is een persoon die – sinds hij/zij geboren is – weet dat hij/zij iets bij wil dragen aan de wereld. Dat doet de lichtwerker vanuit onvoorwaardelijk liefde. Het voelt dus letterlijk heel licht voor deze persoon om dit te doen: het kost geen energie. Het is alsof ‘Het' (De Bron) ze extra energie geeft om de wereld te laten ontwaken.

Het gevolg hiervan, is dat andere mensen op de wereld geïnspireerd raken door de daden van lichtwerkers. Dit zorgt ervoor dat het bewustzijn van de aarde vergroot kan worden, waardoor de aarde een stukje liefdevoller wordt (en over kan gaan tot het Aquariustijdperk). Oude normen en waarden kunnen hierdoor steeds beter plaatsmaken voor nieuwe, normen en waarden.

Waar komen lichtwerkers vandaan?


Iedereen kan lichtwerker zijn en iedereen kan er eentje worden. Sommige zielen zijn het al vóór hun geboorte, en sommige zielen worden een lichtwerker na verloop van tijd als ze volwassen worden. Het is ook niet verbonden aan een beroep. Dus het maakt niet uit of je nou bakker, verpleger of iets anders bent.

Lichtwerkers worden ook wel eens Nieuwe tijds kinderen genoemd en het aantal lichtwerkers neemt sinds de eeuwwisseling toe. Het lijkt alsof ‘Het' (De Bron) steeds meer lichtwerkers laat incarneren zodat de volgende fase van de ontwikkeling van de mensheid aan kan breken, met meer liefde en bewustzijn.

Wat zijn de kenmerken van lichtwerkers?

Er zijn niet echt uiterlijke kenmerken van lichtwerkers. Het meest belangrijk zijn de innerlijke motivaties van lichtwerkers, waaraan je ze kunt herkennen. Dit zijn hun kenmerken:

 1. Lichtwerkers voelen zich ‘anders‘. Toch voelen ze zich niet eenzaam wanneer ze in contact staan met De Bron en als ze weten dat zij onderdeel van De Bron zijn.
 2. Ze zijn zuivere wezens die niet vanuit de ego handelen of erdoor gehinderd worden. Status, populariteit of materiële bezittingen interesseert ze niet. Ze lijken hierdoor een beetje wereldvreemd, wat eigenlijk heel positief is: wat we ‘normaal' vinden is eigenlijk erg schadelijk.
 3. Ze willen veel aan dienstbaarheid doen en anderen helpen. Dat ligt in hun natuur. Ze komen van nature eerder op voor andere mensen dan voor zichzelf. 
 4. Ze doen veel dingen graag individueel.
 5. Ze hebben een oude ziel: een ziel met een vrij groot bewustzijn. Dit zijn zielen die al verder ontwikkeld zijn dan anderen, alvorens ze in deze wereld incarneerden.
 6. Ze hebben een interesse in spiritualiteit en dimensies.
 7. Ze vinden engelen en gidsen interessant.
 8. Ze hebben wellicht paranormale gaven en of waarnemingen.
 9. Lichtwerkers houden van handelen vanuit intuïtie.
 10. Ze hebben voorouders gehad die zich erg veel met spiritualiteit en religie bezig hielden.
 11. Ze kunnen hoog sensitief  zijn. Ze zijn bijvoorbeeld sensitief voor prikkels en ze kunnen zich goed inleven in anderen.  Dit is zelfs zo sterk dat ze de pijn van anderen kunnen overnemen en zelfs wegnemen.
 12. Ze zijn emotioneel en huilen gemakkelijker dan andere mensen.
 13. Ze houden van de natuur en dieren.
 14. Ze willen andere mensen minimaal waarschuwen en bewustmaken van de problemen op deze wereld, en dat er een nieuwe, liefdevolle aanpak dient te komen.
 15. Lichtwerkers zijn optimisten. Ze geloven in de vreugde, vrede, liefde en extase van de realiteit.
 16. Ze voelen als een magneet voor andere positieve, vredige, vreugdevolle en liefdevolle mensen.
 17. Ze houden niet echt van autoriteit.
 18. Lichtwerkers worden niet snel boos, omdat ze vredig van aard zijn.
 19. Ze helen situaties, andere mensen en de wereld met spirituele methodieken. Ze hebben het geloof in de noodzaak van spiritualiteit voor deze wereld.


Een lichtwerker heeft een missie!

Een lichtwerker heeft de missie om meer licht, liefde en bewustzijn op aarde te brengen.

Dat lijkt een mooi en makkelijk proces, maar als lichtwerker, was het  de laatste jaren juist zwaar en intense om mijn innerlijke processen  te doorlopen. De laatste jaren zijn de energieverschuivingen op aarde heftig geweest.
Alle donkere energieën en oude patronen moeten onder ogen worden gezien. Oude vastzittende energieën worden losgetrild en komen naar boven. Het is de bedoeling deze oude energieën te omringen met liefde en bewustzijn. Zo komt er licht in duisternis.

Oude, donkere energieën (zoals angst, boosheid, pijn, onmacht)  hebben een lage trilling. Zij zijn wat dichter en voelen daardoor zwaarder aan. “Nieuwe” energieën (zoals vrijheid, vertrouwen, licht, liefde, bewustzijn, eenheid) hebben een hogere trillingsfrequentie en voelen letterlijk lichter. Voel maar eens of je het verschil in oude en nieuwe energie kan ervaren, alleen al door het lezen van deze woorden.

Tijdens het proces van brengen van meer licht, loop ik tegen allerlei ‘obstakels’ aan. Hindernissen die mij  gemakkelijk doen laten vergeten wie ik werkelijk bent. 
Spirituele naaktheid – een hogere vorm.

Ik ben er van overtuigd dat natuur, spiritualiteit en naturisme samengaan en elkaar kunnen versterken. combineer je twee van deze elementen, dan heb je een krachtige "tool" in handen. Doe je alle drie te gelijk? een gouden driehoek, met ongekende gevoelens en krachten. 

Als naturist zijn er verschillende soorten naaktheid te waarderen. De basis is gewoon naakt zijn. Het is ongecompliceerd, geeft rust, geeft een gevoel van vrijheid, een gevoel van de hedendaagse druk en om een last te laten vallen, verbondenheid met de natuur en is meteen plezierig. 

Maar dan is er ook nog een andere vorm van naaktheid. De spirituele naaktheid. Deze vorm van naaktheid is meer dan kleren uittrekken. Het is een spirituele ervaring die in staat stelt om jezelf aan de natuur te onderwerpen en je volledig levend, wakker en vreugdevol te voelen. 

Hier was ik nieuwsgierig naar en had het gevoel hier "meer mee" te moeten doen. Ik vond meerdere oefeningen die je kunt doen om de spirituele naaktheid te vergroten en meer kracht mee te geven. 

Spirituele naaktheid is als een wandeling in de natuur op een spirituele wijze. Het is het baden in de stralen van de zon. Hierdoor komt er vanuit mijn blote huid de kracht en energie, zowel fysiek als spiritueel, die ik in mijn dagelijks leven nodig heb. Omdat ik als naturist er van overtuigd ben dat naturisme, spiritualiteit en de natuur samen gaan, beschrijf ik hier een methode dat je spirituele naaktheid een power volle enegerie boost kan geven. 

Chakra's in balans brengen en je spirituele naaktheid. 

Om je  spirituele naaktheid in balans te krijgen kun je je  concentreren op de energiestroom rond je lichaam. Deze energie is onze aura en is nauw verbonden met onze zeven chakra's die zich van de basis van onze ruggengraat tot de bovenkant van ons hoofd bevinden. Door je aura te versterken en je chakra's in balans te brengen terwijl je naakt bent, zal je energiestroom verrassend snel reageren. 

Het relatief eenvoudig om te beginnen met oefenen. Probeer maar eens de volgende aanpak. Luister later naar jezelf en ontwikkel je eigen weg. We beginnen met een tijdje stil te staan, blootsvoets en naakt in de open lucht met uitzicht op de zon. Voel hoe de energie van de zon zich over je blote huid verspreidt als warme olie die om je heen stroomt. 

Laat de zon je chakra's opwarmen, je aura, je huid over je hele lichaam. Betrek je zintuigen. Open je verbeelding. 

Visualiseer jezelf als een boom. Je voeten staan ​​stevig op de grond, je wortels zijn diep en breed en geven je steun bij elk weertype. Kijk om je heen maar draai je hoofd niet. Strek je armen naar buiten en naar boven en voel de lucht. Je bent nog steeds een boom. Strek je rechterhand naar de zon. Laat de zon je handpalm opladen met warme energie. 

Leg je warme hand op je navel (zonnevlecht chakra) en stel je voor dat het licht en de warmte van de zon je de hele tijd verwarmen. Stel je voor dat je takken groeien en je bladeren genieten van de zon, je energie geven en tegelijkertijd schaduw bieden aan mensen, dieren en kleinere planten. 

Je bent nog steeds een boom. Leg je handen op je onderbuik (2e chakra of heiligbeenchakra) en wieg je lichaam zachtjes als op een winderige dag, terwijl je voelt dat je 'wortels' je verankeren in de 'aarde'. Stel je voor dat regen je dorst lest, stel je voor dat vogels op je landen en op je nestelen, je voorstellen dat mensen en dieren voorbijlopen. 

Wees blij met het leven in jezelf en om je heen. Spirituele naaktheid brengt je weer in contact met je natuurlijke staat van de mens, zuivert je geest en bevrijdt je van complexen, versterkt je wilskracht en vastberadenheid om goed te leven, goed te handelen en goed te denken.    

Gedicht (tekst heb ik zelf bedacht, foto is van internet)