Traumaverwerking  "de Doorgang"
Holistische EMDR therapie
lichtwerker wat is een lichtwerker

Wat is een lichtwerker


Een lichtwerker is een persoon die – sinds hij/zij geboren is – weet dat hij/zij iets bij wil dragen aan de wereld. Dat doet de lichtwerker vanuit onvoorwaardelijk liefde. Het voelt dus letterlijk heel licht voor deze persoon om dit te doen: het kost geen energie. Het is alsof ‘Het' (De Bron) ze extra energie geeft om de wereld te laten ontwaken.

Het gevolg hiervan, is dat andere mensen op de wereld geïnspireerd raken door de daden van lichtwerkers. Dit zorgt ervoor dat het bewustzijn van de aarde vergroot kan worden, waardoor de aarde een stukje liefdevoller wordt (en over kan gaan tot het Aquariustijdperk). Oude normen en waarden kunnen hierdoor steeds beter plaatsmaken voor nieuwe, normen en waarden.

Waar komen lichtwerkers vandaan?


Iedereen kan lichtwerker zijn en iedereen kan er eentje worden. Sommige zielen zijn het al vóór hun geboorte, en sommige zielen worden een lichtwerker na verloop van tijd als ze volwassen worden. Het is ook niet verbonden aan een beroep. Dus het maakt niet uit of je nou bakker, verpleger of iets anders bent.

Lichtwerkers worden ook wel eens Nieuwe tijds kinderen genoemd en het aantal lichtwerkers neemt sinds de eeuwwisseling toe. Het lijkt alsof ‘Het' (De Bron) steeds meer lichtwerkers laat incarneren zodat de volgende fase van de ontwikkeling van de mensheid aan kan breken, met meer liefde en bewustzijn.

Wat zijn de kenmerken van lichtwerkers?

Er zijn niet echt uiterlijke kenmerken van lichtwerkers. Het meest belangrijk zijn de innerlijke motivaties van lichtwerkers, waaraan je ze kunt herkennen. Dit zijn hun kenmerken:

 1. Lichtwerkers voelen zich ‘anders‘. Toch voelen ze zich niet eenzaam wanneer ze in contact staan met De Bron en als ze weten dat zij onderdeel van De Bron zijn.
 2. Ze zijn zuivere wezens die niet vanuit de ego handelen of erdoor gehinderd worden. Status, populariteit of materiële bezittingen interesseert ze niet. Ze lijken hierdoor een beetje wereldvreemd, wat eigenlijk heel positief is: wat we ‘normaal' vinden is eigenlijk erg schadelijk.
 3. Ze willen veel aan dienstbaarheid doen en anderen helpen. Dat ligt in hun natuur. Ze komen van nature eerder op voor andere mensen dan voor zichzelf. 
 4. Ze doen veel dingen graag individueel.
 5. Ze hebben een oude ziel: een ziel met een vrij groot bewustzijn. Dit zijn zielen die al verder ontwikkeld zijn dan anderen, alvorens ze in deze wereld incarneerden.
 6. Ze hebben een interesse in spiritualiteit en dimensies.
 7. Ze vinden engelen en gidsen interessant.
 8. Ze hebben wellicht paranormale gaven en of waarnemingen.
 9. Lichtwerkers houden van handelen vanuit intuïtie.
 10. Ze hebben voorouders gehad die zich erg veel met spiritualiteit en religie bezig hielden.
 11. Ze kunnen hoog sensitief  zijn. Ze zijn bijvoorbeeld sensitief voor prikkels en ze kunnen zich goed inleven in anderen.  Dit is zelfs zo sterk dat ze de pijn van anderen kunnen overnemen en zelfs wegnemen.
 12. Ze zijn emotioneel en huilen gemakkelijker dan andere mensen.
 13. Ze houden van de natuur en dieren.
 14. Ze willen andere mensen minimaal waarschuwen en bewustmaken van de problemen op deze wereld, en dat er een nieuwe, liefdevolle aanpak dient te komen.
 15. Lichtwerkers zijn optimisten. Ze geloven in de vreugde, vrede, liefde en extase van de realiteit.
 16. Ze voelen als een magneet voor andere positieve, vredige, vreugdevolle en liefdevolle mensen.
 17. Ze houden niet echt van autoriteit.
 18. Lichtwerkers worden niet snel boos, omdat ze vredig van aard zijn.
 19. Ze helen situaties, andere mensen en de wereld met spirituele methodieken. Ze hebben het geloof in de noodzaak van spiritualiteit voor deze wereld.


Een lichtwerker heeft een missie!

Een lichtwerker heeft de missie om meer licht, liefde en bewustzijn op aarde te brengen.

Dat lijkt een mooi en makkelijk proces, maar als lichtwerker, was het  de laatste jaren juist zwaar en intense om mijn innerlijke processen  te doorlopen. De laatste jaren zijn de energieverschuivingen op aarde heftig geweest.
Alle donkere energieën en oude patronen moeten onder ogen worden gezien. Oude vastzittende energieën worden losgetrild en komen naar boven. Het is de bedoeling deze oude energieën te omringen met liefde en bewustzijn. Zo komt er licht in duisternis.

Oude, donkere energieën (zoals angst, boosheid, pijn, onmacht)  hebben een lage trilling. Zij zijn wat dichter en voelen daardoor zwaarder aan. “Nieuwe” energieën (zoals vrijheid, vertrouwen, licht, liefde, bewustzijn, eenheid) hebben een hogere trillingsfrequentie en voelen letterlijk lichter. Voel maar eens of je het verschil in oude en nieuwe energie kan ervaren, alleen al door het lezen van deze woorden.

Tijdens het proces van brengen van meer licht, loop ik tegen allerlei ‘obstakels’ aan. Hindernissen die mij  gemakkelijk doen laten vergeten wie ik werkelijk bent.